U ateljeu “Ismet Mujezinović” održan kulturno umjetnički program „Đuveč“ održan

U organizaciji ekipe Rahatloock i Centra za kulturu Tuzla u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Tuzla održan je dvodnevni događaj „Đuveč“, koji je okupio veći broj mladih umjetnika i kreativaca koji su zainteresovali mnogobrojnu publiku da prisustvuje ovom događaju.
Prisutni su imali priliku da pogledaju prvog dana izložbu koja je upriličena uz predstavljanje autora Milice Bilanović i Dženite Bašić koje su se predstavile multimedijlnim radovima o duštveno angažovanim problemima savremenog društva. Kako je istakla o svojim radovima autorica Milica Bilanović, predstavila je svoja četiri rada koje je realizovala na fakultetu.
Prisutni su imali poslije otvaranja izložbe da pogledaju projekcije kratkih filmova „Komadić sreće“ autorica Sare Ristić, koji je premijerno prikazan na SFF-u , koji je realizovan u sklopu projekta Film MY Peaci and Frededom i „Alarmantno stanje“ autora Alija Huremovića koji je realizovan u sklopu projekta“Škola multimedija Fronta Slobode Tuzla“.
Drugog dana ovog kulturnog umjetničkog programa održana je promocija mladih umjetnika, mali kreativni Market , malih biznisa sa unikatnim proizvodima predvođeni ekipom Rahatlook-a , Dosadlook , Wived, Kukplet i Pottery.
Rahatlook je platforma za promoviranje kulture, načina života i mode iz prethodnih dekada sa posebnom ljubavlju prema 80-tim i 90-tim godinama. U borbi protiv uniformisanih trendova i ekloških promjena, rahatlook simbolizira unikatne šarenila. Kvalitetne komade odjeće i modnih detalja ističe predstavnica Rahatlooka Milica Bilanović, te dodaje , da su pozvali i prijetelje iz drugih organizacija da se pridruže jer se sa mnogima družimo još iz Srednjih škola , podržani smo od lokalnih zajednica i na taj način smo smanjili ekloški otisak .
Na manifestaciji Market mladi kreativci su izložili mnogo različite odjeće, čije je šarenilo boja uljepšalo cijeli izlagački prostor, ali i raznovrsnog nakita koje su uspjele mlade djevojke da objese na sebe i lance, narukvice , naušnica , prstenje , raznih boja. Među predstavljanju nakita bila je sa svojim štandom Amila Halilović, koja radi nakit sa žicom , raznih boja, koja je predstavila i naušnice, narukvice , lance , broševe i različitost boja se uklopio u posebnost mlade kreatorke koja je i jedinstvena na našim prostorima po svojoj izradi.
Učesnik Marketa je i Ivan Tunjić koji se predstavio na svom štandu sa saksijama sa cvijećem , sa alojom kaktusom i sakolentima.Kako ističe, sam pravi saksije svih veličina i boja od gline ručno, u pečima ih stavlja da se uobliče i ako radim i slike na njima, treba mi tri sata da uradim.Mnoge je zainteresovao moj rad i zadovoljan sam sa posjetom da ih pogledaju,  i žele da imaju njegove pottere koji se nude na svom štandu za sjećanje , da ih mogu oni koji žele negdje da zalijepe, za sjećanje na ovaj događaj,  ističe pravi umjetnik Ivan Tunjić sa ponosom.
Duška REBIĆ