Tuzla servis – U protekla 24 sata u TK rođeno 11 beba

*** VODOVOD – Danas su planirane obustave vodosnabdijevanja u ulicama: Šabana Zahirovića, Dedino brdo, dio ulice 1. Tuzlanske brigade, dio ulice Slavka Mičića, ulica Armije BiH 2, 4 i 6 i ulica Bećarevac zbog rekonstrukcije cjevovoda u periodu od 8 sati pa do završetka radova. Vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja je uredno.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 178 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada u protekla 24 sata imala je pet intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se prema ustaljenom rasporedu.
*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u UKC-u Tuzla rođeno je deset beba, četiri djevojčice i pet dječaka. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođen je jedan dječak.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata zaprimljena je jedna dojava o pronalasku NUS-a (ručna bomba) na području Gornje Tuzle.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će oganizovana u utorak 30.03.2022. za uposlenike i učenike JU Gimnazije “dr. Mustafa Kamerić” Gračanica, u prostorijama Mješovite srednje škole u Gračanici od 9:30 do 13:00 sati.