Tuzla servis – Nekoliko ulica i naselja bez vode

*** VODOVOD – Vodosnabdijevanje područja Grada Tuzla je uredno sa planiranom obustavom za ulicu Armije BiH objekat broj 296 u toku dana zbog radova na sanaciji kvara. U toku je sanacija kvara u ulici Vladimira Nadzora. Naselje Matići – Lipnica bez vodosnabdijevanja zbog kvara na pumpnoj stanici. U ostalim gradskim i prigradskim naseljima uredno je vodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata jednom je narušen javni red i mir, evidentirano je osam krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 203 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata nije imala intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 18.10.2021. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Gornji Pasci i Par Selo. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: dimnjacari@komunalac.com.ba.
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka, dok je u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena jedna djevojčica.
*** CENTRALNO GRIJANJE – U toku je tehnološka proba sistema centralnog grijanja na području Tuzle.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Krv možete darovati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 08 do 15 sati.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se prema planu letenja