Tuzla servis – Nekoliko naselja bez vodosnabdijevanja

*** VODOVOD – Zbog kvarova na cjevovodima bez vodosnabdijevanja su naselja Suha, Divkovići i dio Poljane. Otklanjanje kvarova u toku dana. U ostalim gradskim i prigradskim naseljima uredno je vodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva put, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 176 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 01.11.2021. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Ljubače i Kiseljak. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: dimnjacari@komunalac.com.ba.
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna je isporuka toplinske energije.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je danas za uposlene i studente Medicinskog, Edukacijsko – rehabilitacijskog i Fakulteta za sport u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 8 do 15 sati.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se prema planu letenja.