Tuzla pleše uz Latino ritam na Sonom Trgu

U organizaciji Centra za ples i rekreaciju na Sonom Trgu u Tuzli, ispred Caffea Slobode  održati će se manifestacija „Tuzla pleše uz latino ritam“ , 10 septembra  2022.od 19:30 do 23 sata.
Na ovaj način će se ispratiti ljeto sa svim sugrađanima i turistima koji posjete ovu manifestaciju.
Ovom prilikom će biti organizovano takmičenje plesaća amatera u raznim kategorijama, a u takmičenju nemogu učestvovati postojeći članovi bilo koje aktivnosti  u Centru za ples i rekreaciju.
Takmičenje će obuhvatiti: najrasplesanije porodice, najbolji plesač, najbolja plesačica i najbolji plesni par. Čekaju vas vrijedne nagrade , mjesec dana besplatnog plesa u Centru za ples i rekreaciju poručuju organizatori, te pozivaju građane da se prijave na tamičenje na Stranicu Centra za ples i rekreaciju na link ili na licu mjesta.Žiri će biti u sastavu Alan Alagić i Selmir Šerić.
Na platou ispred kultnog kafića „Sloboda“ na Sonom trgu formirat će se pozornica na kojoj će Centar za ples i rekreaciju predstaviti dječiji plesni program i program za odrasle.
Program:
Balet –djeca
CPR napredna hip hop grupa „ DANCING SOOLS –djeca
Latino i standardni plesovi-djeca
Napredne grupe škole plesača za odrasle –ruedi
Gostujući Plesni studio „SHADOWS“ iz Zenice
Takmičenje plesača amatera
Ovu aktivnost će voditi Alan Alagić , Stručni saradnik u Centru za ples i rekreaciju , te dugogodišnji takmičarski plesač.
Gosti iz Zenice plesači plesnog studia Shadows će imati na ovoj manifestaciji ulogu animatora.
Cilj ove manifestacije je da se uklone stereoptipi oko plesa. Sve je besplatno i ako odlučite da dođete na ovu izuzetno zanimljivu zabavu imati ćete pomoć, pridružite se i plešite. Povedite svoju djecu, prijatelje, komšije, poznanike, radne kolege.Završimo ovo ljeto na lijep afirmativni način.
Nakon formalnog djela ovog događaja kreće LATINO PARTY.Svi ćemo plesati i zabavljati se dugo u noć.
Pokrovitelji ove manifestacije su:Turistička zajednica Grada Tuzle, Partneri projekta : Caffe „Sloboda i Radio Kameleon.
Za sve informacije možete dobiti na tel 061 979-602.
Duška REBIĆ