Tuzla od nastupajućeg vikenda “Zimski grad” narednih mjesec dana

Ove godine „Grad soli“ će biti „Zimski grad“ mjesec dana, do 7. januara 2019.godine, a organizatori ove manifestacije su Magic Factory, Life style i Venus Amica.

Zimski grad bit će održan u  tri dijela, od kojeg je  prvi  adventski koji će svoje sadržaje ponuditi do  katoličkog Božića, drugi dio će biti do Nove Godine, a treći dio do pravoslavnog Božića.

Na tuzlanskom Trgu slobode  će biti montirano oko 30 ukrašenih  drvenih kućica,  te velika bina na kojoj će nastupati regionalne zvijezde i lokalni bendovi.

Boris Balta, predstavnik Magic Factory, koji je jedan od organizatora kazao je da će Zimski grad imati različitu ponudu za sve one koji dođu u Tuzlu, ističući da  je cilj, da se od Tuzle napravi turistička sredina.

Pored ljeta i Panonskih jezera, cilj je razviti zimski turistički život, poručio je Balta

Po njegovim riječima, do sada su  dogovoreni nastupi Goce Tržan, Crvene Jabuke, Al Dina, Jasmina Stavrosa, Lene Kovačević, Amela Ćurića, Peđe Bajovića i brojnih lokalnih bendova.

Na  tuzlanskom  Trgu slobode  bit će  postavljeno 30  ukrašenih drvenih kućica,  kao i  velika bina na kojoj će nastupati regionalne zvijezde i lokalni bendovi.

Aktivnosti su predviđene i tokom dana, a svako veče Tuzlaci će moći uživati u muzici.

Osim muzike, za posjetioce su  planirani sadržaji: Stand up komedije, predstave za mlade, nastupi kulturno umjetničkih društava, široka gastronomska ponuda i  kuhano vino.

(fejm.ba)