Tuzla ipak organizuje Javni doček Nove godine!

Slijedeći naredbe i preporuke Kriznog štaba Tuzlanskog kantonaod 17.12.2021., kojim su mjere u Tuzlanskom kantonu usklađene sa naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, a kojim je dozvoljeno organiziranje većih okupljanja pod uslovom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera, Grad Tuzla organizirat će javni doček Nove godine na Trgu slobode, s obzirom da se radi o otvorenom javnom prostoru koji omogućava okupljanje većeg broja građana.

Kako je i sama manifestacija „Zima u Tuzli“ bila fokusirana na podršku lokalnim obrtnicima i muzičkim izvođačima, tako će i javni doček Nove godine biti organizovan uz domaće izvođače, pa će program podrazumijevati uvodno zagrijavanje uz VIS Kapitalisti, od 19.00 do 21.00, zatim od 21.00 tuzlanski Salt City Banddo te u 23.00 sata, VIS RETRO izlazi na scenu i uvodi nas u Novu godinu uz svima dobro poznate i drage hitove!

Muzički program se završava u 01.00 sat, 01.01.2022. U ponoć će biti upriličen i vatromet u kontroliranim i sigurnim uvjetima, uz nadzor stručnih lica.

Građani se mole da se suzdržavaju upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava, uvažavajući ne samo zabranu nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima, nego i činjenicu da ovakva sredstva dovode do povreda, ali i uznemiravanja sugrađana, ozbiljnih reakcija kod djece i osoba iz autističnog spektra, te do preplašenosti životinja.

Organizatori će na Trgu slobode obezbijediti prisustvo Agencije za zaštitu ljudi i imovine i COVID redara, te će Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzle i Služba hitne medicinske pomoći biti na raspolaganju.

Građani se također mole da se pridržavaju propisanih mjera i da sa sobom ponesu jednu od VTP(vakcinisan, testiran, prebolio) potvrda