Tuzla City započeo pripreme

Fudbaleri Tuzla Cityja započeli su pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, danas je u Tuzli održana press konferencija na kojoj su trener Milenko Bošnjaković i golman Nevres Fejzić dali izjave za medije.

“Evo, jučer smo odradili prozivku, danas krećemo sa radom. Ostajemo u Tuzli do 4. jula, radimo uporedo na stadionu u Simin Hanu i na jednom od stadiona van naše kuće. Imamo tu prijateljsku utakmicu sa Željom. Zatim idemo na Kupres, tamo su isto dogovorene tri prijateljske utakmice. Generalka je sa Zvijezdom 09, na kom terenu to ćemo se još dogovorit”, kazao je Bošnjaković, te je dodao:

“Prošla sezona je bila jako turbulenta, nezadovoljavajuća iz mog ugla kao i iz ugla kompletnog kluba. Kada je riječ o odlascima otišli su igrači kojima je istekao ugovor. To su Mišić, Gavrić, Kuzmanović, Mehidić, Ivaniadze. To su igrači koji u ovom momentu nisu igrači Tuzla Cityja. Kada je riječ o dolascima, uveliko se radi na tome. Osim Mehanović Mirzada sa kojim su pregovori završeni ostalo će biti poznato već u ovoj sedmici”, rekao je Bošnjaković.

Nevres Fejzić uoči početka priprema kaže:

“Mi smo svjesni situacije u kojoj smo bili prošle godine. Došli smo spremni. Fokusirani smo i nadam se da će ova godina biti lakša i da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je izlazak u Evropu”, rekao je Fejzić.