Tuzla City poražen od Borca

Borac je uspio savladati Tuzla City sa 0:1 i tako se probiti na prvo mjesto Premijer lige BiH, iako imaju gol razliku 10:11.

Prvo je prijetio Tuzla City preko mladog Haruna Karića, čiji šut odlazi pored stative. Potom u 8. minuti se Benjamin Tatar prikrada neopreznom Ajdinu Nukiću iza leđa i dolazi do lopte, ali potom ne pogađa, a u 12. minuti Goran Zakarić iz slobodnjaka iz odlične pozicije (sa 17-18 metara od gola) šutira preko prečke.

Pet minuta poslije Eleouet izvrsno prolazi po lijevoj strani, ali ga zaustavlja Nikola Andrić u posljednji tren. Tada sudija Dragan Kesić donosi nestvarnu odluku i ne dosuđuje korner za Tuzla City.

Uslijedio je miran period utakmice, a tek u 31. minuti Mišić prijeti udarcem s distance, no on završava iznad gola Borca. Šest minuta poslije Huso Karjašević krade jednu loptu na sredini terena i dodaje je do Nukića, ali na kraju akcije su izlokirani udarci Eleoueta i Karjaševića.

U 40. minuti je Aleksandar Vojnović nakon prekida dva puta šutirao, ali potpuno neprecizno, da bi u narednom napadu na drugoj strani pored gola šutirao Mišić, pa i Dario.

Najljepši momenat prvog poluvremena viđen je u njegovom posljednjem minutu, pošto u 45. minuti Nevres Fejzić divno brani pokušaj Tatara.

Kolosalnu šansu je u 51. minuti imao Tuzla City. Nukić je centrirao, a Pantelić u naletu šutira glavom i pogađa prečku!

Mladi Karić startovao čisto na loptu, a Kesić, koji je kroz cijelih devedeset minuta utakmice bio prilično pristrasan, dosuđuje prekršaj za Borac. U toj akciji Banjalućani dolaze do kornera, a onda Mrkaić nakon gužve u petercu pogađa za 0:1.

Kesić je mogao pokazati na bijelu tačku za ekipu Tuzla Cityja u 85. minuti kada je nakon jednog šuta lopta u ruku pogodila igrača Borca Marka Gajića.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Tuzla City – Borac 0:1 (Mrkaić 76’)

Tuzla City: Fejzić, Nukić, Šukilović, Čeliković, Ferreyra, Pantelić, Karjašević, Karić, Mišić, Eleouet, Smajlagić.

Borac: Ćetković, Subić, Vojnović, Gajić, Andrić, Predragović, Piščević, Kulašin, Zakarić, Tatar i Lukić.