Tuzla City: Klub raskinuo saradnju sa četiri fudbalera

Tuzla City i Eldin Mehmedović postigli su sporazumni dogovor o raskidu ugovora koji su potpisali prošlog ljeta, objavljeno je danas na službenoj stranici kluba iz Simin Hana.

Ovaj talentirani 23-godišnji napadač stigao je u Tuzlu u julu 2021. godine, ali je sada odlučeno da se njihova saradnja završava. Mehmedović je tokom svog boravka u klubu nosio plavi dres 12 puta i postigao 2 gola.

Iz kluba su uputili poruku bivšem igraču, poželjevši mu sve najbolje u nastavku karijere. Svi se nadaju da će Mehmedović pronaći novi izazov koji će mu omogućiti dalji napredak u fudbalskoj karijeri.

Osim Eldina Mehmedovića, Tuzla City je također raskinuo ugovore sa Dušanom Pantelićem (24 nastupa), Robertom Radićem (3 nastupa) i Samirom Burićem (22 nastupa). Klub se zahvaljuje svim igračima na njihovom doprinosu tokom boravka u klubu.

Unatoč raskidu ugovora s nekoliko igrača, za sada nema informacija o dolasku novih igrača u Tuzla City. Klub će nastaviti s pripremama za nadolazeću sezonu, a prva pripremna utakmica zakazana je za 1. jula na Grbavici protiv Željezničara. Nakon toga, ekipa će otići na pripreme u Kupres, gdje će ostati 10 dana. U tom periodu su ugovorene tri pripremne utakmice, kao i utakmica “generalka” koja će poslužiti kao posljednja provjera prije početka nove sezone.