Tri osobe iz Gradačca uhapšene zbog devet krađa

Službenici policije Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradačac) su operativnim radom na rasvjetljavanju devet krivičnih djela teških krađa i krađa, počinjenih na području općine Gradačac u vremenskom periodu od aprila 2014.godine do decembra 2016.godine, došli do saznanja o mogućim počiniocima istih. Radi se o licima: A.H., rođen 1989.godine, S.S., rođen 1988.godine i A.M., rođen 1990.godine, svi nastanjeni na području općine Gradačac.

Protiv navedenih lica je dana 28.09.2017.godine podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su A.H. i S.S. počinili ukupno devet krivičnih djela, od čega sedam krivičnih djela Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH i 2 KD-a Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a A.M. 7 KD-a Prikrivanje iz člana 300. KZ FBiH i 2 KD-a Krađa zajedno sa A.H. i S.S.. Predmet napada u ovim KD-a bili su ugostiteljski objekti, vikendica, rasadnik zelenog bilja i dr.

Prilikom pretresa kuće i pratećih objekata na području općine Pelagićevo, izvršenog u ranijem periodu, službenici policije su pronašli i privremeno oduzeli: 171 sadnicu čempresa, klima uređaj, dvoja garažna vrata, dva betonska postolja za suncobran i dva veća suncobrana, kosilicu, agregat, dva veća frižidera, pumpu za vodu, aparat za varenje i druge predmete. Nakon prepoznavanja pronađeni predmeti su vraćeni oštećenim vlasnicima.

(Nezavisni.ba)