“Transporter” razbio jednu od najvećih kriminalnih grupa u USK

Kantonalni sud u Bihaću odredio je danas jednomjesečni pritvor za Asmira Ogreševića, Muju Ogreševića, Eldina Prošića, Danisa Prošića, Sanela Sovića i Adnana Kličića, svi iz Cazina, a oni su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Time je ovaj sud u potpunosti uvažio i prihvatio prijedlog Tužilaštva USK koje je zatražilo mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana za uhapšene zbog mogućnosti prikrivanja dokaza i uticaja na svjedoke. Pomenuta lica su uhapšena u protekli petak u akciji “Transporter”, koju je organizovala kantonalna policija u saradnji s Tužilaštvom USK, tokom koje je razbijena jedna od najvećih organizovanih kriminalnih grupa na području ovoga kantona koja se bavila proizvodnjom i prodajom narkotičkih sredstava.

U sklopu pomenute akcije, koju su proveli pripadnici uniformisane policije MUP-a USK, te pripadnici Specijalne jeidnice za podršku pretreseno je šest lokacija, od čega pet u Cazinu i jedna u Bosanskoj Krupi.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto četiri kilograma droge, i to kokaina, heroina, spida, marihuane, ali i oko 40 komada naoružanja dugih i kratkih cijevi.

“Izvršeni su pretresi više stambenih i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičeni, a tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina narkotičkih sredstava i naoružanja. Podršku u akciji pružila je i Obavještajna agencije BiH”, kazala je Senka Delić, portparol Tužilaštva USK.

Navedeno je kako je sama akcija rezultat višemjesečne istrage i praćenja svih članova pomenute organizirane grupe.