Tragično preminuo Halil Fejzić, viceprvak Specijalne olimpijade BiH u atletici

Atletski viceprvak Specijalne olimpijade BiH za 2020. u disciplini 200 m Halil Fejzić tragično je preminuo u 24. godini.

– Još jedan tragično izgubljen život mladog sportiste. Jučer je u mjestu Repuh, kod Živinica, nesretnim slučajem životnu bitku izgubio Halil Fejzić, član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle, koji je  samo prije tri mjeseca osvojio titulu  državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 m – saopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Dženaza Halila Fejzića bit će obavljena u utorak.

Telegrame saučešća porodici Fejzić, udruženju “Hrabro srce”  i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije, a među prvima i  Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine, kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu i Eroaziju David Evangelista.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj je porodica Fejzić, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop Halila Fejzića. Za sve dodatne informacije moguć je kontakt na  broj  065866072 – Kada Delić-Selimović (Specijalna olimpijada BiH) ili 0603018721 Zumra Bečić –  Udruženje  “Hrabro srce”, navodi se u sopćenju.