Tokom vikenda u BiH pretežno sunčano vrijeme, temperature do 30 °C

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 11. septembra, u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano prijepodne. Umjereno povećanje oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima kratkotrajnih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

I u nedjelju, 12. septembra, u našoj zemlji se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

Prvog radnog dana u narednoj sedmici, u ponedjeljak, 13. septembra, u Bosni većinom se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C, saopćeno je iz FHMZBiH.