Tojšićka Sloga juriša prema tituli prvaka Prve lige TK: Žele sa stilom izboriti povratak u Drugu ligu FBiH

Tojšićka Sloga je dugi niz godina bila jedna od najstandardnijih ekipa u Drugoj ligi FBiH ‘Sjever’, a često su sezone završavali pri samom vrhu tabele.
Nažalost, sezona 2019/2020 je bila izuzetno loša, a početak proljetnog dijela sezone Sloga je dočekala na začelju tabele. Uprkos činjenici da su itekako mogli sačuvati status drugoligaša na terenu – dolazi do prekida prvenstva, a Sloga ispada u Prvu ligu TK.

U sezoni 2020/2021 Sloga je izgubila bitku sa zahuktalim komšijama iz Kikača, FK Mlaodst, koji su mnogo uložili i u direktnim duelima bili bolji od Sloge, što je svakako odlučilo prvaka.

U sezoni 2021/2022 Sloga od samog početka ima samo jedan cilj – prvo mjesto i povratak u Drugu ligu FBiH.
Još prošle sezone su angažirali iskusnog trenera Ibru Mahmutovića, koji je kroz dugogodišnji angažman u kalesijskoj Bosni a ranije i u niželigašima iz ove općine, odličan poznavalac prilika, i svakako ima recept za povratak Sloge u staro jato. 
Sloga u svojim redovima se većinom oslanja na mlade igrače koji su prve korake naučili na tojšićkoj ‘Adi’, kao i još nekoliko mladih igrača sa šireg područja općine, ali i nekoliko prekapljenih i iskusnih igrača koji su stub ekipe i vjerovatno presudan faktor kvaliteta u odnosu na ostale ekipe.

  • Sloga od samog početka sezone ljubomorno čuva prvu poziciju, a proteklog vikenda su u okviru 11.kola upisali veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Gornjih Živinica rezultatom 1:2. 
    Bila je to deveta pobjeda ove sezone.

Sloga nakon 11 odigranih utakmica ima 9 pobjeda i 2 poraza, uz gol razliku 31:9, te su najefikasnija ekipa sa drugom najboljom odbranom u ligi.