TK: Objavljeni javni pozivi za učešće u Impakt inkubatoru poslovnih ideja

U okviru sveobuhvatnog programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona“ kojeg sprovode Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijska fondacija Impakt, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te 11 jedinica lokalne samouprave Tuzlanskog kantona: Tuzla, Gračanica, Srebrenik, Lukavac, Banovići, Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Kladanj, Teočak i Sapna, objavljeni su javni pozivi za učešće u programu za područje 7 lokalnih zajednica: Tuzla, Banovići, Gračanica, Doboj Istok, Sapna, Teočak i Čelić.

Tekstove javnih poziva možete pronaći na slijedećim linkovima:

Tuzla: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-tuzla/

Banovići: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-opcina-banovici/

Gračanica: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-gracanica-2/

Doboj Istok: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-doboj-istok/

Sapna: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-sapna/

Teočak: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-teocak-2/

Čelić: https://impakt.ba/vijesti/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-celic/

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program podrške kako osnivanju novih tako i podršci postojećim biznisima  koji su registrovani u posljednjih godinu dana od strane mladih na području Tuzlanskog kantona. Program obuhvata sljedeće komponente:

 1. Preduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina , prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
 2. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
 3. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje
 4. Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Tokom trajanja javnih poziva za sve zainteresirane mlade sa područja navedenih lokalnih zajednica organizuju se i informativne radionice o programu koje su ujedno prilika za razgovor o poslovnim prilikama kao i resursima koje mladima stoje na raspolaganju u implementaciji njihovih poduzetničkih poduhvata.

Informativne radionice u lokalnim zajednicama u kojima je objavljen javni poziv održaće se prema slijedećem rasporedu:

 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Banovići – četvrtak 04.05.2023. godine sa početkom u 14.00 h, JU Biblioteka Banovići.
 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Doboj Istok – petak 05.05.2023. godine sa početkom u 14.00 h, sala za sjednice Općinskog vijeća Doboj Istok.
 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Čelić – utorak 09.05.2023. godine sa početkom u 10.00 h, sala za sjednice Općinskog vijeća Čelić.
 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Tuzla – četvrtak 11.05.2023. godine sa početkom u 14.00 h, sala za sjednice Gradskog vijeća Tuzla.
 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Gračanica – petak 12.05.2023. godine sa početkom u 14.00 h, online, putem Zoom platforme. Pristupni link moguće je pronaći u tekstu objave javnog poziva.
 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Teočak – utorak 16.05.2023. godine sa početkom u 10.00 h, sala Bosanskog kulturnog centra Teočak.
 • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Sapna – utorak 16.05.2023. godine sa početkom u 14.00 h, sala za sjednice Općinskog vijeća Sapna.

Ovim putem pozivaju se svi mladi sa područja navedenih lokalnih zajednica da prisustvuju prezentaciji/radionici.