Svečano otvorena klizačka sezona 2021/2022 na Panonici

U organizaciji JKP Panonika d.o.o. Tuzla svečano je otvorena petnaesta jubilarna klizačka sezona .  

Već pri prvim susretom na Kapiji Panonike se može primjetiti prava čarolija koja se prostire posebnim ambijentom do samog klizališta. Mnogi su se obradovali zimskoj čaroliji do koje se stiže iz Gradskog parka , posebnom kapijom na kojoj se već  odzvanja smijeh i graja prisutnih mališana koji su stigli na klizalište da uživaju, ali i publika okolo klizališta koja je cijelom dužinom opkolila ledenu plohu.
O ovogodišnjoj klizačkoj sezoni direktor JKP Panonika d.o.o.Tuzla, Maid Porobić ističe, da je klizanje u Tuzli postao zdravi rekreacioni sport na polhi zaleđenoj i svake godine imamo poboljšanje klizačke sezone i više klizača. Za one najmlađe smo proširili prostor za 60 m2 , za one koji neznaji klizati ili su nesigurni.Pored toga nabavili smo i novu opremu, poboljšali smo rasvjetu , a imali smo ranije školu klizanja i obučili 150 najmlađih klizača koji su ovladali klizanjem. Imamo za goste koji nam dođu i osvježenje, brzu hranu i sve što je potrebno gostima da se zabave na Panonici u restoranu čiji pogled mami klizalište koje je u blizini na kojem takođe se kliže uz muziku, kaže direktor Panonike Maid , koji je zadovoljan ove godine sa cijelom organizacijom svog tima za ovu sezonu, te dodaje, da je klizanje u radne dane jeftinije i košta od 3-5 KM, a u dane vikenda od 4-6 KM, za jedan sat klizanja, a sve zavisi od toga da li se iznamljuje oprema .
Sezonu klizanja ove godine je otvorila svečano Gorana Ristić koja je istakla u svom obraćanju , da je klizalište prvi puta postavljeno 2006-2012 godine i selilo se na više lokacija i na stadionu Telex, lokaciju Slanu Banju , Trg slobode , a 2018 godine smo ga otvorili na Kompleksu slanih jezera. Do sada je gradsko klizalište Panonika posjetilo 250.000 klizača i klizačica svih uzrasta, a najviše naših dragih djevojčica i dječaka, naglasila je voditeljica programa Gorana Ristić koja je  najavila svečano otvaranje klizačicama iz Kluba sportova na ledu UNITY iz Sarajeva koje su nagrađene od publike velikim aplauzom jer su stigle na otvaranje da uljepšaju ovaj događaj.
Svoj prvi zajednički nastup izvele su: Zara Husedžinović , Maja Šumar, Iman Bajramović, Mirna Šumar, Eva Suznjević, Sara Mujčić i Lana Galijašević, koje su od publike dobile veliki aplauz.
Poslije su održani njihovi pojedinačni nastupi , među kojima je i Zara Husedžinović , reprezentativka BiH i ujedno državna prvakinja .Zara je nastupala na mnogim međunarodnim takmičenjima i osvajala značajna priznanja, a najznačajnije predstaljanje je bilo na juniorskom grand prix-u u Zagrebu.
Za večer sezone klizanja ove godine NLB Banka je dodjeljivala nagrade za tačne odgovore na pitanja koja su postavljena , a pitanja su bila vezana za Panoniku. I dok su se smjenjivale numere klizanja na ledu uz muziku koje su izvodile klizačice iz Sarajeva uz svaki nastup bila je nagradna igra na svako pitanje koje odgovoreno tačno i nagradila je NLB Banka i Ledo. Na kraju prvog zajedničkog nastupa gošće iz Sarajeva su nagrađene velikim aplauzom publike .
I dok su se na  kraju gošće klizačice spemale za put u Sarajevo, veliki broj zainteresovanih klizača je u velikom redu naplatnog štanda stojao da kupi ulaznicu za klizanje na ledu i da uživaju , a NLB Banka Sarajevo je uvela korištenje mobilne aplikacije NLB Pay da platite ulaznicu na ulazu za klizalište i dobijete gratis palačinak ili kafu. Ovom aplikacijom koju je za vas razvila NLB Banka Sarajevo digitalizujete svoje NLB kartice i svoj telefon pretvarate u digitalni navčanik. U mogućnost stednje plaćajte na POS teminalima u zemlji i inostranstvu i inostranstvu na siguran način.Aplikaciju je trenutno moguće instalirati na Android operativne sisteme , ističu iz NLB Banke.             

Duška REBIĆ