Svečano dodjeljena priznanja za “Lidere biznisa” TK i “Turističke zvijezde”

 Na tradicionalnoj manifestaciji „Lidere biznisa“ Tuzlanskog kantona i „Turističke zvijezde“, u hotelu Minero dodjeljena su priznanja za 11  uspješnih poduzetnika, dvije turističke zvijezde i dva specijalna priznanja.

 Stručni žiri je u konkurenciji od oko 50 kompanija, odabrao lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Kantona. Pozitivno su poslovali i u ovom za privredu teškom periodu, korona krizi.

 Priznanja su dodjeljena kompanijama iz različitih oblasti- građevinarstva i proizvodnje, energetike i rudarstva, uslužnih djelatnosti i obrtnih djelatnosti.

 U oblasti proizvodnje, građevinarstva, energetike i rudarstva, priznanja su uručena kompanijama: Rudnik mrkog uglja Banovići, Ingram d.d. Srebrenik, Lović &Co, Pjeskara d.d. Dobošnica, Senex d.o.o Čelić, Alibegović plast Gračanica.

 Lideri biznisa iz uslužnih djelatnosti su: Brčko gas osiguranje, podružnica Tuzla, Piemonte i Caffe bar „Cofee Zone“.

Najbolji među obrtnim djelatnostima ove godine, izabrani su Tradicionalni i stari obrt „Dimnjačar“ i kalesijska mini tvornica čarapa „EMS FACTORY“.

 U skladu sa kriterijumima koji su bazirani na značaju, prepoznatljivosti, inovativnosti destinacije, Turistička zajednica TK odabrala je dvije turističke zvijezde: Hotel Salis iz Tuzle i Motel Laurus, Živinice.

 Priznanja je, uz kratko obraćanje, uručila Dželmina Huremović, pomoćnica ministra trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK.

 Specijalna priznanja ispred redakcije dodjeljena su UKC Tuzla, za značajan doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa i gradonačelniku Gračanice, Nusretu Heliću -NAJNAČELNIK, za nesebičnu podršku novinama, i veliki doprinos privrednog razvoja u Gračanici.

 Manifestacija je ove godine bila u malo skromnijem izdanju, ali opet svečana i ugodna.