Svađa zbog karte u Gračanici: Kondukter ugrizao putnika

U autobusu jedne prevozničke firme u Gračanici u utorak u 13.15 sati kondukter je ugrizao učenika za ruku! Nemilom događaju, koji je prijavljen policiji, svjedočilo je mnogo putnika, uglavnom srednjoškolaca.

Tog dana došlo je do sukoba između kontrolora Amela N. i učenika četvrtog razreda Mješovite srednje škole Dženana F. iz Gornje Orahovice zbog autobuske karte. Zaboravio kartu – Policijskoj stanici Gračanica šef saobraćaja i kontrolor A. N. prijavio je jednog putnika koji nema kartu i odbija napustiti autobus. Prve informacije govore da je putnika kontrolor uhvatio za vrat u namjeri da ga izvuče iz vozila. Došlo je do naguravanja pa su obojica zatražila ljekarsku pomoć i ozljedni list u Domu zdravlja u Gračanici. Protiv njih slijedi izvještaj Tužilaštvu o remećenju javnog reda i mira – naveli su iz PS Gračanica.

Kako saznajemo, Dženan F. (18) u ponedjeljak, 5. novembra, izvadio je na autobuskoj stanici mjesečnu kartu, ali ju je u utorak zaboravio ponijeti sa sobom.

Kako kaže učenik, pri ulasku u autobus, vozača je obavijestio o tome i rečeno mu je da neće biti problema, jer za njega znaju da godinama putuje i redovno kupuje autobuske karte. U autobus je u tom trenutku ušao kontrolor Amel N. i od putnika tražio karte.

Drugačija priča

I njemu sam rekao da sam mjesečnu izvadio dan ranije i zaboravio je, na šta mi je on rekao da moram ili platiti kartu ili napustiti autobus. Nisam htio izaći, a on me je tada rukama uhvatio za vrat i počeo daviti, vidjeli su to brojni svjedoci. Ugrizao me je za ruku, što je konstatirano u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Gračanici – kazao nam je učenik.

Sasvim drugačija priča dolazi od kontrolora Amela N., koji nam je ispričao da je u sukobu s učenikom i sam zadobio povrede te da je, navodno, bio u Hitnoj. – Svaki putnik mora imati voznu kartu. U protivnom, mora napustiti vozilo. Tog učenika sam tri puta upozoravao na to, na šta se on oglušio. Bez obzira na to što je, kako je rekao, izvadio mjesečnu kartu, nije je imao kod sebe. Mi, inače, imamo problem sa mjesečnim kartama, jer je mnogo slučajeva da roditelji djeci daju novac za mjesečne karte, a oni ga potroše u druge svrhe pa se, onda, švercaju – izjavio je kontrolor.

Dao mu 10 KM za poderanu majicu

Petero očevidaca, kako kaže Dženan F., već se samo javilo da će svjedočiti, jer će protiv kontrolora podnijeti tužbu. – Kasnije mi je taj isti kontrolor dao 10 KM da kupim majicu, jer je moju pocijepao dok me je vukao za vrat da me izbaci napolje – rekao je Dženan F.

(Avaz)