Šuška se o spektakularnom pojačanju: U Barcu stiže legenda?

Barcelona je proteklog vikenda ostala bez superskupog ovoljetnog pojačanja. Ousmane Dembele, koji se povrijedio u subotu, danas je otputovao u Finsku na operaciju i izgubljen je na tri, četiri mjeseca.

Hoće li Barcelona tražiti zamjenu za igrača kojeg je nedavno platila 105 miliona eura?

Katalonci mogu dovesti bilo kojeg slobodnog igrača, bez ugovora, piše Goal. Naime, Savezu je prijavljena lista od 23 igrača, a svaki klub ima pravo na 25. Isto tako, španski savez omogućio je klubovima (i onima koji već imaju 25 igrača u rosteru) da registruje zamjenu za nekog igrača ukoliko je povrijeđen i izbiva duže od pet i po mjeseci. Dopušta i za slučajeve manjih povreda, ali samo dovođenje slobodnih igrača, ne kupnju nekih koji su pod ugovorom.

A kada se pogleda lista slobodnih igrača, onda jedno ime “para” oči. Riječ je o Ronaldinhu!

Slavni Brazilac ima 37 godina, ali još nije okačio kopačke o klin. Slobodan je, pa ne ovisi o prelaznom roku. Uz to, član je Barcelone, jer po svijetu igra za legende tima sa Nou Campa.

Teško je izvodivo, ali je pravno moguće. Ostale opcije koje Barcelona može razmatrati da uskoče na mjesto Dembelea su slobodni igrači poput Antonija Cassana, Patricka Eberta, Diega Capela, Joséa Antonija Reyesa ili Cedricka Mabwatija.

Novi fudbaler mogao bi igrati u Primeri i Kupu kralja, a za Ligu prvaka bi mogao biti prijavljen tek na zimu.

(Faktor.ba)