Subotica: 4. mjesto za Eko -ronaliačku grupu invalida Lukavac

U subotu 19.02.2022. godine  u Subotici na gradskom bazenu Dudova Šuma održano je Prvenstvo Srbije i Otvoreno prvenstvo Vojvodine u podvodnom streljaštvu SUPRECISION 2022.

Osim klubova iz Srbije učešće na ovom takmičenju su uzeli i članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca. Takmičilo se 10. ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ekipnom plasmanu 1.mjesto je zauzela ekipa KPA „Bela Crkva“ iz Bele Crkve sa 3.705 bodova, 2. mjesto KPA „Spartak“ iz Subotice sa 3.140 bodova, 3. mjesto RK „Danubius Spasioc“ iz Novog Sada sa 2.505 bodova, dok je ekipa Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca zauzela 4. mjesto sa 1.575 bodova.

„Sva ronilačka takmičenja su izuzetno fizički zahtjevna, iz tog razloga mi kao osobe sa invaliditetom smo se prvenstveno fokusirali na podvodnu fotografiju. Ovo je bila prilika da se okušamo i u podvodnom streljaštvu i prezadovoljni smo osvojenim 4. mjestom. Moramo napomenuti da ne posjedujemo podvodne puške i da nismo imali mogućnost da se pripremamo za ovo takmičenje.

Koristili smo podvodne puške naših kolega iz Novog Sada i Subotice i vršili kratke pripreme na bazenu pred takmičenje. Koriste se puške koje pokreće gumena traka i bio je pravi izazov našem Elviru natezati pušku sa jednom rukom“ rekao je Bilal Šarić predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.