Srednja “Savremeno-umjetnička škola Tuzla obilježava godišnjicu postojanja i rada

Nizom pedagoških i umjetničkih programa Srednja “Savremeno-umjetnička škola” Tuzla obilježava prvu godišnjicu postojanja i rada.U povodu obilježavanja prve generacije ,nastavno osoblješkole i roditelji  organizovali su nekoliko različitih aktivnosti . U povodu Međunarodnog Dana ljudskih prava 10.12. 2021.godine za roditelje i učenike prve generacije realizovano je izvođenje predstave “Iza zidova”u produkciji Pozorišta mladih Tuzle. Nakon predstave sa učenicima i roditeljima je organizovan okrugli stol na temu “Odgoj djece u savremenom društvu”. Aktivnosti su realizovane sa Centrom za kulturu Tuzla, Udruženjem “Front slobode”i Fondacijom “SanChilot”BiH.
U program su uvrštene i izvođenje predstave 11.12.2021. za učenike osnovnih škola zainteresovanih  za upis  u Srednju “Savremeno-umjetničku školu” Tuzla u školskoj 2022/2023 godine.Nakon predstave sa učenicima i nastavnicima osnovnih škola biće organizovana i diskusija na temu odgledanog sadržaja predstave, a školama koje se odazovu biće dodjeljene zahvalnice za učešće u programu.
U ponedeljak , 13.12.2021. godine u 17 sati u prostorijama škole realizuje se pedagoški rad rad s roditeljima kroz informativno predavanje na temu “Osnaživanje pedagoških aspekata  porodičnog funkcionisanja kao podršku djetetovom učenju i razvoju.”Voditelj edukacije je prof.dr. Alma Malkić –Aličković, sa Filozofskog fakulteta Tuzla.
U utorak 14.12.2021 godine u 18 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle, realizuje se premijera “Trice” i “Sigurice” , premijere kratkih filmova nastalih , u produkciji Udruženja Mladi Tuzle u okviru projekta “Kader stvarnosti” podržanog od Grada Tuzla i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.
Nakon filmova organizuje se Okrugli stol na temu ovisnosti i kockanju , igrama na sreću, te izložba fotografija cjelokupnog procesa , radionice Filmskog studija Mladih Tuzle, pod vodstvom Feđe Ibrišimovića, Autor izložbe je Lamija Redžepagić , polaznice Filmskog studija Mladih Tuzle.
U srijedu 15.12.2021. u 18 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle realizuje se centralna svečanost u povodu Dana škole uz kratki svečani program I prva samostalna izložba fotografija Adija Atlića učenika prvog razreda smjera “Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije”.
Izložba pod nazivom “Očuđaj “ je organizovana uz pomoć Ambasade Italije u BiH .
Ulaznice za sve programe je besplatan, uz poštivanje svih propisa pridržavanja mjera COVID 19.
 Dobro došli u školu kreativne samo(spoznaje)-poručuju organizatori.
 

Piše: Duška REBIĆ