Srebrenik – Useljenje 20 porodica u novoizgrađene stambene jednice u naselju Tinja

Useljavanjem u nove stambene jedinice u Gradu Srebreniku, izgrađene u okviru realizacije Projekta CEB II- “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 20 porodica, koji su do sada živjeli u kolektivnim i alternativnim centrima na području Grada Srebrenika.

Svečanost povodom dodjele ključeva stanarima koji useljavaju u nove stambene jedinice biti će upriličena u petak, 19. augusta, s početkom u 11.30 sati ispred novoizgrađenih objekata u naselju Tinja, Grad Srebrenik.

Uručenju ugovora će, pored ministra raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edina Ramića, prisustvovati 20 porodica i gradonačelnik Grada Srebrenika Nihad Omerović.

Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe za zatvaranje 121 kolektivnog centra. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH.

Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u RS i više od 76 posto na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrijednost podprojekta Tinja iznosila je 2.104.000 KM, od čega je iznos 1.638.000KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak iznosa u vrijednosti od 466.000 KM je osigurao Grad Srebrenika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.