Slovenci u BiH traže varioce, vozače, kuhare, ali i inženjere

Slovenačke kompanije i u novembru traže radnike iz Bosne i Hercegovine i to u raznim oblastima, od kuhara i konobara do inženjera.

Konkursi se sprovode putem agencije “Trgotur” i specijalizovanog portala, a kandidati mogu slati svoje prijave za posao do 21. novembra.

Intervju s kandidatima koji ispunjavaju uslove biće obavljeni u Doboju u hotelu “Park” 20. novembra i u Zenici u hotelu “Zenica” 21. novembra.

Nudi se zapošljavanje na 12 mjeseci, uz redovnu mjesečnu isplatu, regulisanu radnu dozvolu i vizu, zdravstveno osiguranje zaposlenog i mogućnosti osiguranja članova porodice.

Traže se radnici za zanimanja mašinski mehaničar, električar, strugar, CNC operater, varilac, viljuškarista, mašinbravar, mašinski tehničar inženjer mašinstva, vozač, kuhar i konobar.

Među kompanijama koje traže radnike je i “Steklarna Hrastnik”, kompanija koja više od 150 godina proizvodi vrhunske staklene proizvode.

Ova kompanija radnicima osim početne plate od oko 600 eura nudi i uredne radne dozvole za zapošljavanje u Sloveniji, jeftin i udoban smještaj u blizini kompanije, pomoć kod sređivanja ostale dokumentacije, mogućnost razgovora i upoznavanja s proizvodnjom prije zapošljavanja, zaposlenje u obećavajućoj, brzo rastućoj kompaniji i u dobrim uslovima rada, dugoročnu saradnju, mogućnost za profesionalni i lični razvoj i napredak, redovnu i dobru isplatu (plata, regres, godišnji bonus), organizovanu ishranu…

Inače, “Trgotur” d.o.o. je porodična firma. U Sloveniji je to prva, a i najveća eksterna firma, koja radi s ljudskim resursima.

(Biznisinfo)