Sloboda večeras dočekuje Zrinjski, Spahić obećava maksimum svoje ekipe

FK Sloboda večeras u 18 sati na stadionu Tušanj dočekuje ekipu Zrinjskog, novog državnog prvaka.

Šef Stručnog štaba Amir Spahić u najavi današnje utakmice najavljuje maksimalan angažman svoje ekipe.

Na novinarsko pitanje o planiranom načinu igre protiv Zrinjskog, Spahić je rekao:

– Sigurno da je to ekipa koja nama ne godi, godinama, posebno na njihovom terenu. Ovdje smo znali odigrati neriješeno, ali kao što sam već rekao, zadnja pobjeda je bila, ne računajući Kup na penale, 2016. godine. Znamo sve o ekipi Zrinjskog, sada je pitanje kako se mi možemo suprotstaviti. Naravno da imamo plan kojeg ćemo se držati, dat ćemo sve od sebe. Sada, da li ćemo mi to ispoštovati, da li će sve biti kako treba, vidjet ćemo sutra. Sigurno da imamo pritisak te borbe za opstanak i svaki bod nam je prijeko potreban.

Kada je u pitanju rasplet u borbi za opstanak Spahić je optimističan.

– Mislim da će četiri boda biti dovoljna do kraja, ako nam i drugi rezultati budu išli na ruku. Ovo je Bosna i Hercegovina i sve je moguće. Vidimo iznenađenja koja se dešavaju, ali gledamo sebe i mislim da bi 33 boda trebala da budu dovoljna za opstanak. To što igramo dosta domaćih utakmica po rasporedu može nam predstavljati prednost, međutim mi igramo sa ekipama koje su najbolje u ligi, prvih pet ekipa Lige i opterećenje je i na igračima – istakao je.

U večerašnjoj utakmici struka “Crveno-crnih” neće moći računati jedino na Abida Mujagića, koji ima tri žuta kartona, a ekipi se priključio i Josip Balić koji je već duže vrijeme bio povrijeđen.