Sloboda kaznila Široki Brijeg u infarkt završnici

Sloboda je juče na stadionu Tušanj savladala Široki Brijeg rezultatom 2:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Domaćin je imao nešto više od igre, posjed lopte u svojim nogama i blagi pritisak, ali većih prilika nije bilo.

Pred oba gola je viđeno nekoliko solidnih sitaucija, ali Bukvić sa jedne, te Josipović sa druge strane nisu imali previše posla pa je prvo poluvrijeme okončano bez golova.

Nastavak je bio koliko-toliko uzbudljiviji, prvenstveno što je donio golove. Prvi je viđen već nakon desetak minuta igre u drugom dijelu.

Kapetanović je pao u duelu sa Čavarom, a sudija Mulahasanović je pokazao na tačku. Uslijedili su protesti gostiju, međutim arbitar iz Sarajeva nije promijenio svoje mišljenje.

Loptu je u ruke uzeo Vranješ te je rutinski pogodio za vodstvo Crveno-crnih i veliko slavlje oko 2.000 gledatelja na tribinama.

Uslijedio je period mirne igre. Domaći su se rano orijentisali na čuvanje vremena, čak su u jednom momentu nestale i lopte oko terena, pa su gosti s pravoom protestovali. Činilo se da je Sloboda na putu ka velikoj pobjedi u borbi za opstanak, a onda je stigao 80. minuti.

Nakon ubačaja Oliviere sa lijeve strane, Bukvić je poslije nesporazuma sa Osmankovićem otišao u prazno što je iskoristio Radić i pogodio glavom.

U 89. minuti umalo je kompletiran preokret. Radić je pogodio stativu. Bukvić je bio savladan, no sreća je bila naklonjena Slobodi. Kazna je stigla duboko u sudijskoj nadoknadi.

Sloboda je bacila sve karte u napad, a u 93. minuti Jusić je majstorski matirao Josipovića za 2:1 i veliku pobjedu tuzlanske ekipe.

Sa ovom pobjedom Sloboda je dva kola prije kraja pobjegla iz zone ispadanja, dok je porazom Široki Brijeg svoje šanse za evropsko ljeto sveo na minimum.

FK Sloboda – NK Široki Brijeg 2:1 (Vranješ (p), Jusić/ Radić)

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Osmanković, Mehmedović, Komazec, Kurtalić, Osmić, Vranješ, Kapetanović, Varešanović, Bekić.

NK Široki Brijeg: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Radić, Bagarić, Kpan, Lovrić, Ćavar, Kuprešak, Bruno.

(Sportsport.ba)