Simpozij smanjenja smrtnosti majki i novi napreci u kliničkoj medicini u Tuzli 17. i 18.9.

Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novim naprecima u kliničkoj medicini će se održati u Hotelu Garden u Tuzli 17 i 18.09.2021.godine.
Na ovom najvećem skupu iz ove oblasti učestvovati će eminentni stučnjaci iz preko 10 zemalja svijeta i govoriti će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žene, majki i djece.
Simpozij će otvoriti u petak 170.9.2021 godine akademik Asim Kurjak (predsjednik naučnog odbora) iz Republike Hrvatske, a govoriti će i o dobrim i lošim vijestima o globalizaciji i perinatalnom zdravlju u svijetu.


Pored akademika Asima Kurjaka simpoziju će prisustvovati akademici Eberhard Merz iz Savezne Republike Njemačke, akademik Vedran Stefanović iz Republike Finsk, akademik Badreldeen Ahmed iz Države Katar, akademik Zehra Nese Kavak iz Republike Turske, akademik Ivica Zalud iz Države Havaji i akademik Pitsuko Pooh iz Japana.Također, događaj će okupiti 25 stručnjaka iz regije, Evrope i svijeta , iz Helenske Republike Grčke, SAD-a , Republike Srbije, Republike Indije, Savezne Republike Nigerije , BiH, Republike Sudana, Republike Finske, Savezne Republike Njemačke, države Katar, Republike Turske, Havaja, Japana.
Održati će se paneli posvećeni BiH, zemljama regije, razgovarati će se o problemima smrtnosti majki na porođaju, kao i o tome kako smanjiti mortalitet iz te oblasti humane reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.
Više informacija na isrmm.ba, a online registracije su na: isrmm.ba/online-registration


Duška REBIĆ