Senzacija iz Italije: Ancelotti će voditi Hrvatsku na SP-u?!

Ako je vjerovati pisanju talijanske La Gazzette dello Sport Hrvatski nogometni savez u pregovorima je s Carlom Ancelottijem da preuzme klupu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Naravno, plasira li se Hrvatska uopće u Rusiju.

‘U ovom trenutku traju pregovori oko plaće, no Ancelotti je spreman dati popust Hrvatskoj kako bi vodio reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu’, donosi Gazzetta na naslovnici.

Koliki bi taj popust bio, ne zna se, no poznato je da je Talijan na klupi u Real Madridu zarađivao 7,5 milijuna eura godišnje i njegova cijena ni s popustom nikako ne bi bila mala te bi vrlo vjerojatno bio najskuplji hrvatski izbornik u povijesti.

HNS bi tako, prema saznanjima uglednog milanskog sportskog dnevnika, iskusnom talijanskom stručnjaku ponudio jednokratni aranžman, no prije toga posao za Ancelottija i Šukera mora odraditi Zlatko Dalić.

Kako je Dalić najprije bio ‘vatrogasno rješenje’, a nakon sastanka Izvršnog odbora HNS-a postao i ‘izbornik na žeton’, trener bez ugovora, Šukeru i ekipi neće biti problem zamijeniti ga iskusnijim talijanskim stručnjakom. A sve kako bi, naravno, na klupi dobio prokušanog stručnjaka, trenera koji će, nadaju se u HNS-u, znati posložiti zvijezde poput Mandžukića, Rakitića, Modrića, Perišića…

Uostalom, s Modrićem je sjajno surađivao u Real Madridu, osvojio i Ligu prvaka, a Luka je Ancelottija često isticao kao jednog od najboljih trenera s kojima je radio. Ne treba stoga zanemariti niti taj segment priče, jer suradnja s kapetanom itekako je važna, a Luka i Carlo majstori su koji se savršeno razumiju.

Iza Ancelottija je velika klupska karijera. S klupe je vodio Reggianu, Parmu te divove Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i posljednje Bayern München u kojem je dobio otkaz nakon lošeg starta u sezonu.

(24sata.hr)