Sedam znakova da se dopadate osobi sa kojom ste izašli

Prvi sastanci su uvijek propraćeni tremom, bez obzira na to koliko ste se psihički pripremili.

Ukoliko ste na dejtu i ne znate da li se sviđate suprotnoj strani, ispratite ove znake, prenosi ddl.rs.

Sedam znakova da se nekome sviđate

1. Kontakt očima

Kontakt očima je jedan od ključnih znakova povezanosti i može biti važan pokazatelj da li zanimate svog partnera na ljubavnom sastanku, ali i inače.

Ako se nekome dopadnete, gledaće vas kada ćaskate, održavati kontakt očima i neće očima tražiti telefon ili sat iza vaših leđa.

2. Brzina disanja

Način na koji diše u vašem prisustvu snažan je pokazatelj toga kako se osjeća prema vama i da li je opušten u tom trenutku.

3. Pozicija ruke

Način na koji postavlja ruke može biti još jedan pokazatelj kako se osjeća na sastanku, a u zavisnosti od položaja možete vidjeti da li je nezainteresovan, uzbuđen ili opušten.

Skrštene ruke otkrivaju čovjeka koji ima neku tajnu ili odbrambeni stav. Idealno pozicioniranje je da nečije ruke budu u prirodnoj, opuštenoj poziciji, pored tijela.

4. Pozicioniranje kukova

Otvoreno držanje tijela je odličan pokazatelj, pogotovo ako su cijelim tijelom okrenuti ka vama. Ukoliko oponašaju vaš položaj, kao u ogledalu, to znači da su već očarani vama.

Takođe, činjenica da vam se približavaju tijelom je očigledan znak da se sviđate toj osobi. 

5. Dodirivanje kose

Ako neko na sastanku stalno dodiruje kosu, to je dobar znak. Osoba vam podsvjesno stavlja do znanja da joj se sviđate i da je spremna za koketiranje.

Ukoliko osoba preko puta stola nema kosu, obično će dodirivati ogrlicu ili šal.

6. Zubi koji se sve vrijeme vide

Širok osmijeh sve vrijeme, zubi u prvom planu – ovoj osobi se dopadate toliko da ne može da se obuzda.

7. Smijeh

Često se kaže da možete reći da li se nekom sviđate ako se smije vašim lošim šalama. Ovo je univerzalno pravilo kada smo na dejtu.  Smijeh i kikotanje su siguran znak da sve ide kako treba.