Sedam tona brašna donirano Narodnoj pekari “Merhamet” Tuzla

Narodnoj pekari Tuzla, koja djeluje u okviru Merhametove Narodne kuhinje “Imaret”, uručeno je 7 tona brašna.  Donatori su Udruženje “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva I Organizacija “Džemijet El- Turas El Islami” iz Kuvajta.  Donacijom je osigurana jednomjesečna priprema proizvoda pekare za 2400 korisnika Narodne kuhinje.

“ Mi dnevno potrošimo 300kg brašna pripremimo 550 hljebova od 800 grama. Pripremimo 2400 obroka I vozimo na 18 punktova , tako da ova donacija je izuzetno vrijedna” istakla je Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.Mahmoud S H Alnajdi iz  Organizacije “Džemijet El- Turas El Islami” iz Kuvajta rekao je da će u budućnosti donirati sredstva, koja će biti dovoljna za jednu godinu organizaciji Merhamet u BiH.

“Zahvaljujući” neuređenosti sistema u državi , kao I pandemiji koronavirusa redovi u javnoj kuhinji su sve duži, , a povećan je I broj zahtjeva za dostavljanjem obroka na kućni prag.

Što se tiče obroka ima puno više zahtjeva ima puno ljudi koji žive sami I koji su bolesni,gdje na taj način evo pokušavamo da dodjemo do svih, al taj broj je  sve veći  što se tiče tih obrroka” kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla. Da bi se odgovorilo na ove zahtjeve potreban je još jedan automobil ističu iz Merhametove kuhinje. Obroci se svakodnevno  dijele na punktovima u Tuzli, Kalesiji, Lukavcu I Gračanici. Zahtjeva za otvaranjem novih ima, ali nažalost, sredstava nedovoljno. Do nekih boljih vremena, potrebno je  da svi iskažemo više osjetljivosti I solidarnosti, prema građanima, koji su u stanju socijalne potrebe.