Seadova borba i dalje traje, pomozimo mu u liječenju

Mladi Sead Jogunčić iz Tuzle još uvijek se bori za oporavak, nakon teške saobraćajne nesreće 2015. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

U nesreći je Sead teško povrijeđen, bio je u komi dva mjeseca smješten u Univezitetski klinički centar Tuzla. Nakon toga uslijedile su brojne terapije, rehabilitacija, ali nažalost, nikada se u potpunosti nije oporavio, te se otežano kreće, uz podršku oca i brojnih pomagala.

Tokom procesa oporavka, Sead je bio na banjskom liječenju u Tuzli, Gradačcu, Fojnici, Krapinskim Toplicama i Gornjoj Trepči.

Liječenje dalje treba nastaviti u Hrvatskoj u Poliklinici Glavić, odakle su, kako navodi Seadova mama Amira, kazali da je moguće liječenje i daju veliku šansu za njegov oporavak.

Ljekari su preporučili liječenje u ovoj bolnici u trajanju od oko tri mjeseca, a terapije i rehabilitacija bi koštala 156 hiljada kuna odnosno 40-tak hiljada KM.

Seadovi roditelji nisu u mogućnosti osigurati mu ovo liječenje, pa pozivaju dobre ljude da im pomognu, kako bi on čim prije otišao u ovu Polikliniku i započeo liječenje.

Ukoliko želite pomoći Seadu u liječenju, to možete učiniti uplatom sredstava na žiro račun.

Intesa San Paolo banka

Br. žiro računa: 154-001-00000019-10

Broj partije: 994674-22-452860

Porodici Jogunčić možete se javiti i putem telefona broj 060-308-0497.

Također je otvoren humanitarni broj u BH Telecomu putem kojeg možete pomoći Seadu.

Pozivom na broj 090 292 002 donirate 3 KM za Seadovo liječenje.

Sead je od prošle godine redovno trenira na stadionu Tušanj, a podršku mu daje Kada Delić Selimović, koja inače pomaže djeci sa poteškoćama u razvoju. Pogledajte priču koju smo radili sa Seadom.