Sastanak u Kalesiji: Predstavljen projekat mladih ‘Budi junak svoje zajednice’

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić u povodu 12. augusta – Međunarodnog dana mladih upriličio je prijem za predstavnike Fondacije tuzlanske zajednice i mlade iz Kalesije koji su dio projekta ”Omladinska banka”.

Na prijemu, mlade osobe su načelnika upoznale sa početkom projekta ”Budi junak svoje zajednice”, koji započinje danas na Međunarodni dan mladih osoba i traje do 5. decembra koji se obilježava kao Međunarodni dan volontera.

Emir Bašić menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice ovom prilikom govorio je o značaju aktivizma mladih, odnosno njihovom radu kroz projekat ”Budi junak svoje zajednice”, kako bi mladi krenuli sa realizacijom određenih projekata koji se finansiraju u iznosu od 3.000 KM i koji donose dobro lokalnim zajednicama. Svoju pomoć u realizaciji projekata mladih osoba obećao je i načelnik Džafić koji je mladima obećao da će biti dio njihovog projekta ”Budi junak svoje zajednice” i da će kada su u pitanju mladi njegovu podršku uvijek imati.

Almira Omić članica Omladinske banke Kalesije zahvalila se na svemu onome što načelnik čini kako bi mladi bili u boljem položaju. Ona je pohvalila i angažovanje kada je u pitanju pomoć mladima koji su u sportskim klubovima i udruženjima.

Mladi su također istakli probleme koji se tiču nedostatka prostora za rad svih mladih sa područja Kalesije, istakavši da u većini slučajeva koriste prostorije MZ u Kalesiji za radionice i održavanje sastanaka.

Po ovom pitanju, načelnik je obećao da će se nešto poduzeti kako bi mladi imali adekvatne prostorije za rad i djelovanje za dobrobit svih.

Na kraju načelnik Kalesije Sead Džafić mladima je čestitao Međunarodni dan mladih osoba uz želju da ostanu u Bosni i Hercegovini i da je grade za sebe i za generacije koje dolaze.

(Općina Kalesija)