Sastanak Sindikata metalaca i ministra privrede TK: Rješavanje problema radnika u metaloprerađivačkoj industriji

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar održao je sastanak sa predstavnicima kantonalnog odbora Sindikata metalaca Tuzlanskog kantona, predvođeni predsjednikom Mešanom Vidićem. Sastanak je bio formalnog karaktera, sa osnovnim ciljem upoznavanja ministra Puškara sa stanjem u metaloprerađivačkoj industriji.

Ministar Puškar je ovom prilikom istakao da će aktivnosti Ministarstva privrede u narednom periodu prvenstveno imati razvojni karakter i da su prezentovane informacije od strane Sindikata metalaca Tuzlanskog kantona, veoma bitne za sagledavanje trenutne situacije u metaloprerađivačkoj industriji. Tokom sastanka, predstavnici Sindikata prezentirali su tekuće probleme sa kojima se susreću u svom radu, kao i načine za rješavanje i prevazilaženje istih.

Sastanak je završen u pozitivnom tonu, obzirom da su predstavnici Sindikata iskazali zahvalnost ministru Puškaru na prijemu i spremnosti da se u narednom periodu iznađe mogućnost za rješavanje identifikovanih problema radnika u metaloprerađivačkoj industriji.

(Nezavisni.ba)