Sastanak sa predstavnicima Općine Lukavac, MZ i udruženja u vezi izrade Prostornog plana TK sa akcentom na deponiju šljake i pepela Šićki Brod

O problemu lociranja nove deponije šljake i pepela na lokaciji Šićki Brod, a za potrebe Termoelektrane Tuzla jučer su razgovarali premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović sa načelnikom Općine Lukavac Edinom Delićem i predstavnikom Mjesne zajednice Bistarac Donji Jozom Tunjićem te udruženja građana Eko sport Šićki Brod Senadom Isakovićem i Centar za ekologiju i energiju Denisom Žiško.
Predstavnici lokalne zajednice iznijeli su ovom prilikom svoje neslaganje i razloge zašto ua novu deponiju šljake i pepela nije prihvatljiva lokacija Šićki Brod. Prema njihovom mišljenju predložena deponija bi se nalazila u neposrednoj blizini naseljenih mjesta. Pored toga, naglašeno je da je na tom području skoro u potpunosti završena rekultivacija te da bi bila nepovratno uništena jezera i izvorišta vode.
Premijer Suljkanović i resorni ministar Huskanović su naglasili da će, uvažavajući iznijete stavove i mišljenja, kod donošenja Prostornog plana Tuzlanskog kantona imati u vidu zahtjeve lokalne zajednice.