Safet Sušić više nije trener turskog Alanyaspora

Aytemiz Alanyaspor je i zvanično saopćio da su sporazumno prekinuli saradnju s bh. trenerom Safetom Sušićem, javlja agencija Anadolija.

Hasan Cavusoglu, predsjednik Alanyaspora, na konferenciji za medije je izjavio da su na sastanku uprave donijeli odluku da sporazumno prekinu saradnju sa Sušićem.

– Sporazumno smo prekinuli saradnju. Skoro godinu dana smo sarađivali i ekipa je zabilježila određene uspjehe. Trener i njegov tim saradnika je dao mnogo za ovaj klub. Safet Sušić je jedan od trenera s najizraženijim karakterom i osobnošću, rekao je Cavusoglu.

Dodao je kako je u fudbalu prirodno da treneri odlaze i nastavljaju karijeru u novim klubovima.

Sušić je izjavio da su u posljednje vrijeme zabilježili seriju loših rezultata, nakon čega je uslijedio sastanak s upravom kluba.

– Na kraju smo donijeli ovakvu odluku. Prije svega, želim se zahvaliti navijačima Alanyaspora. Ovdje sam proveo vrlo lijepe trenutke, a oni su me istinski podržavali. Predsjedniku, upravnom odboru i fudbalerima želim puno sreće u budućnosti – kazao je Sušić.

Na kraju je istakao da je Alanyaspor veoma dobar klub koji zaslužuje da i dalje igra u Super ligi, najelitnijoj ligi u Turskoj.

– Alanyaspor je klub koji zaslužuje da igra u ovoj ligi. Ovo je klub koji treba ostati u Super ligi i nikada ne ispasti u niži rang. Ne mislim da će ekipa imati nekih problema sve dok su fudbaleri koje posjeduje klub zdravi i bez kazni. Zahvaljujem se upravi kluba, predsjedniku i navijačima na podršci koju su iskazivali sve ovo vrijeme. Nadam se da ćemo se ponovo vidjeti – rekao je bh. stručnjak.

Predsjednik Alanyaspora je nakon toga Sušiću uručio plaketu zbog usluga koje je pružao tokom svoga angažmana u klubu.

U posljednjih pet kola Alanyaspor je upisao četiri poraza i jedan remi. Poslije 17. kola, nalazi se na 13. poziciji s ukupno 18 bodova, prenosi Fena.

(oslobođenje)