Sabljić – Šumelj: Spremni smo da protiv Ilidže osvojimo prve bodove

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva spremno dočekuju nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH i prvog protivnika, ekipu Ilidže, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare tuzlanskog kluba.

Predsjednik Skupštine, Zvjezdan Karadžin, službeno je predstavio novog predsjednika UO, Milenka Tadića, i trenera, Danijela Sabljića.

– U drugi dio sezone ulazimo s intencijom da se što bolje plasiramo u Premijer ligi, te da se što više mladih igračica priključi iskusnom dijelu ekipe – rekao je Karadžin.

Predsjednik UO Tadić istakao je da ne želi biti predsjednik na papiru, nego će nastojati da, s ostalim članovima klupskog rukovodstva, igračima, trenerima i simpoatizerima, napravi sistem koji će dobro funkcionirati, u svim s egmentima, od omladinskog pogona do seniorske ekipe.

– Nadam se da ćemo napraviti takvu konstrukciju finansiranja kluba da sve funkcioniše kako treba. Imam puno povjerenje u struku i igračice da izbore plasman u sredinu tabele u ovom prvenstvu, te da proširimo sopstvenu igračku bazu – naglasio je Tadić.

Trener Danije Sabljić podsjetio je da su igračice od 9. januara, kada je preuzeo ekipu i počeo pripreme za prvenstvo, odradile 31 trening, odigravši četiri utakmice, dvije na turniru u Hadžićima i dvije u Kupu BiH.

– U Hadžićima smo odigrali neriješeno s Goraždem, a poraženi smo na „sedmerce“, nakon čega smo u borbi za 3. mjesto pobijedili Hrasnicu. U Kupu BiH u dvije utakmice eliminisali smo Jedinstvo iz Brčkog. U nedjelju protiv Ilidže startamo spremni i očekujem da ćemo uz podršku publike doći do važne pobjede – izjavio je Sabljić.

Jedna od najboljih igračica, Matea Šumelj, pozvala je navijače da podrže rukometašice Jedinstva.

– U prvom dijelu sezone pobijedile smo Ilidžu u gostima s golom razlike, ali smo tada ostali na duži rok bez Andree Mijailović. Pripremile smo se veoma dobro i publika će vidjeti jedno novo Jedinstvo, u kojem sve igramo srcem. Protiv Ilidže očekujem našu pobjedu – zaključila je Šumelj.

Bilo je riječi i o ambicijama kluba u Kupu BiH, jer se Jedinstvo plasiralo u polufinale.

– U polufinale su se plasirali Grude, Izviđač CO, Goražde i mi. Sve zavisi koga ćemo izvuči, a kako je lopta okrugla, u sportu je sve moguće – kazao je Karadžin.

Utakmica Jedinstvo – Ilidža igra se u dvorani Mejdan, u nedjelju, od 17 sati. Ulaz je slobodan.

(tuzlalive.ba)