Sa Revijalnom noći u BKC-u TK završen 14.Festival “Sevdalinko u srcu te nosim“

14.Festival „Sevdalinko u srcu te nosim“ okupio je svaku noć veliki broj publike, a Festival i sa organizacjom i učesnicima se obraja među najznačajnije kulturno umjetničke događaje na ovim prostorima.
U okviru programa Revijalne noći predstavilo se 20 pjevača, među kojima i neki su poznati i najpoznatijim na širim prostorima, kao što su Hanka Paldum, Snežana Đurišić, Branka Sovrlić, Slađana Mandić i drugi i mlade zvijezde, Anid Čušić, Fatmir Sulejmani, te nekolko takmičarskog dijela programa.
Na ovom 4.međunarodno takmičenju harmonikaša „Sevdalinko harminikom opjevana“ sveukupni pobjednik je Josip Knežević ,  a prvu nagradu na takmičarskoj večeri i plaketu „Safet Isović“ dobio je Filip Vučić, za izvedbu pjesme „Sulejmana othranila majka“.
Na dosadašnjim 14. festivalima učestvovalo je preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore,Srbije, Hrvatske, Njemačke, Holandije, Austrije, , kao i prateči orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštine ovog muzičkog orkestra pod rukovodstvom prof.Dejana Milkunića.
Organizatori su već najavili mnoga iznenađenja i velika imena za jubilarni 15. Festival Sevdalinke.
Duška REBIĆ