Sa promocijom prve knjige „Vidimo se na cilju“ Zlatana Halilbegovića otvoren Festival Moja prva knjiga u Tuzli

U Plavoj Sali BKC TK promocijom knjige „Vidimo se na cilju“ autora Zlatana Halilbegovića uz veliki broj prisutnih  otvoren je festival Moja prva knjiga u realizaciji Bosanske medijske grupe Tuzla. Festival se organizuje već drugi put , a ove godine organizuje preko 40 događaja koji će se realizovati u četiri države.
Prema riječima organizatora Festivala „Moja prva knjiga“Mehmeda Pargana, kroz natječaj smo dobili 62 rukopisa, sa 30 rukopisa sa kvalitetom i prirediti ćemo 45 događaja u 50 dana trajanja festivala.
Autori dolaze iz 9 zemalja zbog čega programi prelaze granice BiH,te na  festivalu ima veliki broj autora koji će prezentovati svoje radove. U svojoj knjizi Zlatan Halilbegović otkriva metodologiju, principe kojih se drži od svoje 11 godine,kao i one lekcije koje je naučio iz sportske karijere i životnih poraza, a koji su sastavni dio svakog  puta do uspjeha , ističe Pargan.
Promotori knjige Enisa Alibalić i Mehmed Pargan vodili su razgovor sa autorom Zlatanom Halilbegovićem     o predstavljanju knjige vlasnika najposjećenijeg Linkendin profila u BiH ,bivšeg profesionalnog sportiste , jednog od najuspješnijih prodavača životnog osiguranja.
Kako je istakla Enisa Alibalić, knjiga nije klasična jer sadrži niz poučnih priča i knjiga nam zaista može poslužiti  korisno, kako ciljeve treba ostvariti. Zlatan Halilbegović več 25 godina ostvaruje svoje ciljeve i svoja ostvarenja,a čitatelju pomaže da je  kao jedan mali vodič  da zakorača svojim snovima, sa jasnim smjernicama za  ispunjenje zacrtanih ciljeva.Knjiga je kao saputnik na čitateljevom putu da promjeni samog sebe na bolje,ističe Alibalić.
Autor knjige „Vidimo se na cilju“ Zlatan Halilbegović ističe, da je knjiga nastajala nekoliko godina sa ciljem da objedini svoja životna iskustva iz sporta, svijeta prodaje, gdje je naučio mnogo lekcija i imao i poraze i ostvarenje ciljeva .Knjigu sam namjenjio svima onima koji žele da postanu bolji , nego što jeste i da ostvare više mnogo što trenutno ostvaruju , kazao je Halilbegović.
Duška REBIĆ