„Sa knjigom u Novu godinu“: Sajam knjige u Tuzli

Piše: Duška Rebić


U organizaciji izdavačke kuće D.O.O.“ BOOK“ u Tuzli je i ove godine organizovan tradicionalni sajam knjige pod nazivom “Sa knjigom u Novu godinu”. Sajam je smješten u najljepšem dijelu tuzlanske čaršije, u blizini kipova „Ismeta i Meše“ koji podsjećaju prolaznike da pogledaju neke od knjiga koje su u ponudi.
Ovo je mini sajam na kojem knjige izlaže mali broj izlagača. Izdavačka kuća „BOOK“ D.O.O iz Tuzle i Izdavačka kuća „Nostalgija“ iz Prijedora zastupaju više izdavača iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja. Organizatori sajma su zbog pandemije koronavirusa i novogodišnjih praznika snizili cijene knjige za 20%.

“Sajam posjećuju sve generacije, čak i u ovo hladnije vrijeme jer je knjiga uvijek izvor zabave. Školarci razgledaju knjige za lektire i rječnike a mališanima pažnju odvlače interesantne slikovnice“- kaže Dragan Stupar, jedan od izlagača na sajmu.

Kako nam kaže Dragan, najprodavanije knjige su “Sasvim obične cura”, “Duga je to priča” autorice Nure Bazdulj, “Nigdje niodkud” autora Bekima Sejranovića, “Herkul” autora Miljenka Jergovića i “Kalendar mog djetinjstva” autora Đorđa Bauševca.

“Pozivamo građane da posjete sajam kako ne bi propustili najbolja izdanja naših pisaca. Preporučujem im svakako da pogledaju neke od izloženih knjiga i svakako da kupe nešto jer je knjiga izložena na sajmu kao dragulj u ovo hladno vrijeme”- poručio je Stupar.


Sajam je otvoren do 15. januara, a radno vrijeme sajma je od 9 do 20 sati.