Sa knjigom na Panoniku: Deseti jubilarni sajam knjige u Tuzli

Otvoren je deseti jubilarni sajam knjige „Sa knjigom na Panoniku“.


Uz deseti jubilarni sajam knjige prodavači su snizili cijene knjiga koje se najlakše kod njih nabave i to najbolja izdanja, a sve je sa vremenom i turističkom sezonom ljetovanja na Panonskim jezerima.
Na štandu Mirele Sokolović, izdavačke kuće „BOOK“ mogu se kupiti dječija i vjerska literatura, beletristika i svakako knjige koje su snižene na 5 i 10KM.

Sajam je tek počeo sa radom, a javljaju se građani svih generacija da pogledaju šta smo izložili. Najviše su zainteresovani za dječije knjige za mlađe uzraste, slikovnice, bojanke, enciklopedije i lektire, ističe Mirela Sokolović.


Ima i onih naših Tuzlaka , kao što su dvije sestre Sadeta i Zineta Dalipović koje su od ratnih godina u Švicarskoj, a sada su došle na kupanje na Panoniku. Zainteresovane su za vjerske knjige.
Ako se nešto i ne može kupiti na ovom štandu, svakako će pronaći na štandu „Nostalgije“ iz Prijedora na kojem prodavač Dragan Stupar nudi najprodavanije knjige: “Sandale“- Bekima Sejranića, „Porijeklo“-Saša Stanišić, „Šindlerov lift“-Darko Cvijetić, „Kalendar mog djetinjstva“ – Đorđe Balašević, „čudne misli u mojoj glavi“- Orhan Pamuk i druge koje će oduševiti sa ponudom sve koji navrate na ovaj štand.


„Nostalgija“ iz Prijedora je ovog jubilarnog Sajma napravila popust 20% na sve knjige, od 1.7.-20-8-2021. godine.
Kako kaže prodavač „Nostalgije“ Dragan Stupar, najprodavanije knjige su knjige za djecu, rječnici, stručne medicinske literature, beletristika, popularna psihologija, istorija, filozofija, vjerske knjige i ratne knjige.

Sve se može kod nas nabaviti, a naš štand privlači sve one koji se opuste i požele u večernjim satima da prošetaju kroz korzo, poručuje Stupar.

Sajam knjige traje do 23 sata.


Duška REBIĆ