Rusi uhapšeni u Tuzli nakon pokušaja oštećenja bankomata

Dvojica ruskih državljana uhapšena su jutros u tuzlanskom naselju Slatina nakon pokušaja fizičkog oštećenja bankomata, potvrđeno je za Klix.ba iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK). Kako nam je kazala glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić, noćas, tri sata iza ponoći, policijski službenici su dobili prijavu zaposlenika jedne zaštitarske agencije u kojoj je navedeno da su dvije muške osobe uočene u pokušaju fizičkog oštećenja bankomata koji se nalazi u naselju Slatina u Tuzli.
“Dvije muške osobe su jutros uhapšene, a riječ je o državljanima Ruske Federacije 27-godišnjem V.Z. i 26-godišnjem V.B. O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a osumnjičenima su obezbjeđeni prevodioci”, kazala nam je Kapidžić te istaknula da je zaštitar osumnjičene zadržao do dolaska policije.

Dalje aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i nadležni tužilac.

(Klix.ba)