Rukometni savez BiH uputio žalbu EHF-u

Rukometni savez Bosne i Hercegovine uputio je žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) na odluku Rukometnog suda EHF-a da meč 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između BiH i Švicarske registruje rezultatom 10:0 za gostujuću ekipu.

Iako je slavila na terenu, naša selekcija je zbog slučaja Tomislava Nuića izgubila za zelenim stolom pa je RS BiH pripremio žalbu i uputio je u sjedište EHF-a u Beču, potvrdio nam je direktor bh. reprezentacije Gordan Muzurović.

“Žalba je otišla u roku koji je EHF postavio. Morali smo uplatiti blizu 1.000 eura za taksu. Žalbu smo pripremili u saradnji s pravnim ekspertima. EHF se poziva na propozicije takmičenja, a prema njima je delegat bio dužan upisati Nuića u zapisnik, a ne isključiti ga iz igre. Dosta je tu kontradiktornosti u samim propozicijama. Kao što nismo znali termin odgovora na žalbu Švicaraca, tako ni sada ne znamo koliko dugo će biti razmatrana naša žalba koja će, nadam se, imati pozitivan ishod za nas”, rekao je Muzurović za portal Klix.ba.

U međuvremenu se pojavio novi detalj sa screenshotom livetickera EHF-a, koji pokazuje da je 13. januara ujutru Tomislav Nuić bio u zapisniku za meč sa Švicarskom.

“PluriScout je EHF-ov sistem za vođenje live statistike s utakmice, a pravi se na osnovu napravljenog zapisnika na tehničkom sastanku. Nadam se da će i taj detalj prevagnuti na našu stranu, jer nam nije jasno kako se Nuić u međuvremenu do početka susreta izgubio sa spiska. Jedini čovjek koji je imao pristup EHF-ovom sistemu je slovenački delegat Darko Repenšek. Odgovor zašto je Nuić na spisku i zašto ga poslije nema krije se kod njega. U svakom slučaju nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu u ovom slučaju”, poručio je Muzurović.

Podsjetimo, EHF je prije nekoliko dana objavio odluku kako je usvojena žalba Švicarske na kvalifikacioni meč protiv BiH u kojoj su utvrdili da je na meču igrao Tomislav Nuić, igrač BiH koji nije bio u zvaničnom zapisniku za utakmicu.

Utakmicu su registrovali rezultatom 10:0, što znači da će u baražu s Norveškom igrati Švicarska.

(Klix.ba)