Rukometni reprezentativci BiH obavili posljednji trening pred susret sa Grčkom

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u tuzlanskoj dvorani Mejdan obavili su posljednji trening pred večerašnji revanš susret predbaraža za Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Grčke.

U prvom susretu Grci su u Halkidi slavili pobjedu rezultatom 24:17, a za prolazak u baraž i dvomeč sa Crnom Gorom reprezentaciji Bosne i Hercegovine je potrebna pobjeda od osam golova razlike.

Selektor Toni Čolina ne može računati na Dejana Malinovića koji je bio u kombinacijama za revanš utakmicu, ali njegova povreda šake nije se u međuvremenu stabilizovala. O tome ko će se suprotstaviti Grcima u Mejdanu večeras sa početkom u 20.00 sati bit će odlučeno naposredno pred početak utakmice.

Prije treninga reprezentacije Bosne i Hercegovine na podlogu u dvorani Mejdan izašli su i Grci.

-Oni imaju iskusnog trenera i sigurno ih je nakon pobjede u prvom susretu spustio na zemlju. Vjerovatno će pokušati da nas pobjede i u Tuzli. Oni igraju agresivnu odbranu, a mi moramo naći najbolji odgovor na takvu igru. Pred našom publikom očekujem da reprezentativci Bosne i Hercegovine daju sve od sebe. Živim za pobjedu i dvomeč sa Crnom Gorom – izjavio je Toni Čolina, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke revanš susret predbaraža za Svjetsko prvenstvo igraju večeras u 20.00 sati u tuzlanskom Mejdanu, a u prodaju je pušteno 2.500 ulaznica.