Rukometaši Slobode danas dočekuju ekipu Krivaje

Rukometaši Slobode danas, 17. marta u 18 sati, dočekuju ekipu Krivaje. Tim povodom održana je i press konferencija, a utakmicu su najavili šef stručnog štaba Pero Milošević i rukometaš Crveno- crnih Benjamin Čičkušić.

Pero Milošević se najprije osvrnuo na sinoćnji poraz protiv ekipe Vogošće.

„Šta reći, ja bih htio da se osvrnem malo i na sinoćnju utakmicu. Da kažem da je uslijedio taj naš poraz, čini mi se od 3. decembra. Da, od 3. decembra u ovoj godini nismo izgubili utakmicu. Poslije sedam uzastopnih pobjeda, skoro tri i po mjeseca došao je poraz i dosta je uticalo to na nas i sad je na meni i na svima nama da se okrenemo utakmici protiv Krivaje”, rekao je te dodao:

„Nezgodno je i moram reći da kad su planirali ove dvije utakmice, nama i Krivaji je najgore, jer i oni su sinoć igrali, kući protiv Kaknja. Mi na stranu, putovanje pet sati. U dva dana dvije utakmice. Znači, najveći posao će nam biti danas, večeras kad budemo prije treninga odgledali video i imali jedan oporavak, trening, da pripremim utakmicu protiv Krivaje. Znači, moramo biti na onom nivou iz prethodnih sedam utakmica.

Sinoć smo imali dobrih stvari. Prvo poluvrijeme odlično. Primili deset golova, znači dobri u odbrani.
Ako budemo sigurno na nivou naših zadnjih sedam utakmica, mislim da imamo šanse. Siguran sam i
vjerujem u to da ćemo imati, da ćemo izvući zadnje atome snage da pobijedimo sutra Krivaju.

Pozivamo publiku koja je bila fantastična na zadnjoj utakmici protiv Izviđača kući i trebamo poraditi i vratiti se. Imamo problem sa golmanom Demirovićem, sa Pavlakom. Moram pohvaliti, Pavlak se noć pred utakmicu povrijedio i sa povredom skočnog zgloba je igrao skoro cijelu utakmicu. Vidjet ćemo da li će biti Demirović u sastavu, kako će se osjećati večeras na treningu, ali imamo i ostale momke i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da sutra pobjedimo. Uz veliki respekt Krivaje, kažem više o Krivaji ja ne mogu govoriti dok večeras ne odgledamo video jer smo sve do sada radili, pripremali utakmicu protiv Vogošće. Praktično, imamo jedan dan oporavka, jedan dan za pripremu utakmice. Vjerujem u momke da ćemo se izdići i da ćemo sve dati od sebe da pobijedimo”, zaključio je Milošević.

„Pa evo, šef je sve rekao. Ja ne bih ništa posebno da dodam, osim da sam siguran da ću prvi ja i ostali momci dati zadnji atom snage da dobijemo Krivaju. Vjerujem da neće biti lagano, posebno poslije ovog poraza ali najbolji način da se vratimo na pravi put je pobjeda. Radi samopouzdanja i radi onog što nas čeka u narednim susretima. Večeras ćemo odgledati taj video i nadam se da ćemo za razliku od sinoćnje utakmice u Vogošći odgovoriti pravo i onako kako smo odgovorili u ova tri i po prethodna mjeseca.

Sinoć nismo bili na nivou ali najbolja prilika da se ispravimo je utakmica sa Krivajom. Kao što je šef rekao, respektujemo ih, okej ali uzimamo i ulogu favorita i mislim da ne bi trebalo doći u pitanje pobjeda bilo ko da igra i bilo koliko da igra i koliko god da smo umorni to je neki drugi faktor koji će sutra prestati sa prvim zviždukom sudije”, izjavio je Benjamin Čičkušić.