Rukometaše Slobode u nedjelju očekuje revanš protiv Krke

Rukometaši Slobode za vikend putuju u Novo Mesto, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala EHF Evropskog kupa protiv ekipe Krke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 18. februara, od 17 sati u Sportskoj dvorani Marof.

Uprkos tome što na revanš putuju sa četiri gola razlike, Crveno-crni su pred ovaj susret optimistični.

„Mi smo svjesni da ovo nije bilo dobro, to jest ova prva utakmica koju smo igrali u nedjelju. Pokušat ćemo popraviti utisak, otići tamo i nadoknaditi ta četiri gola razlike, popraviti prije svega igru u napadu, igrati malo opuštenije, rasterećenije, brže,… Pokušat ćemo zadržati taj defanzivni dio igre na nivou na kojem je bio i u nedjelju, a ove stvari koje sam pomenuo poboljšati i nadati se dobrom. Moram reći da sam i u prvoj utakmici mislio da možemo napraviti dobar rezultat tako da sam i sada optimista. Stvarno mislim da možemo odigrati kvalitetno i pobijediti Krku, ako budemo igrali onako kako znamo i umijemo“, rekao je šef Stručnog štaba Mirko Mikić.

Rukometaš Crveno-crnih, Mirko Mišetić, također se najprije osvrnuo na prvu utakmicu protiv Krke u Mejdanu prošle nedjelje.
„Što se tiče naše prve utakmice, nismo zadovoljni našom izvedbom. Bila je to dosta siromašna utakmica i za gledatelje, a i za trenere i analizu jer se igrao neki staromodan rukomet sa malo trčanja i pogodaka. Ovu sedmicu smo se pripremali, analizirali tu utakmicu i pokušali smo kroz treninge popraviti te neke stvari koje nisu bile dobre. One stvari koje su bile dobre se nadam da ćemo ponoviti u nedjelju te održati na istom ili ih dignuti na još veći nivo. Moramo popraviti igru u napadu, opustiti se i uživati u tome, pustiti da nas nosi taj neki užitak i privilegija igranja evropske utakmice. Nadam se dobroj utakmici, atmosfera u ekipi je dobra, naravno da vjerujemo u pobjedu i nadamo se prolazu“, rekao je Mišetić.

O pripremama ekipe za revanš susret govorio je i Aleksandar Kurteš, koji je prošle sezone s timom Vojvodine postao prvak u ovom takmičenju.

„Očekuje nas sigurno jedna dobra utakmica, sigurno da će biti bolja s naše strane. Gledajući prvu utakmicu, mislim da smo stvarno zakazali u napadu, ali smo odbranu dosta solidno odigrali, gdje smo vidjeli šta oni rade i znali smo, dobro smo se pripremili. Stoga mislim da ćemo biti spremni za drugu utakmicu. Moramo biti mnogo bolji u napadu, ništa još nije gotovo, ja vjerujem u svoj tim, svoje saigrače i stručni štab i mislim da imamo šansu. Ukoliko budemo tako razmišljali, onda možemo nešto uraditi“, kazao je Kurteš.

U prvoj odigranoj utakmici, 11. februara, Krka je protiv Slobode u Mejdanu slavila rezultatom 19:15.