Ronaldo: Zaslužujem “Zlatnu loptu”

Cristiano Ronaldo tvrdi da “zaslužuje” Zlatnu loptu, smatra da je Juventus bio dobar izbor za njega te da predsjednik Real Madrida Florentino Perez “nikada nije govorio iz srca”.

U intervjuu za “France Football”, koji će biti objavljen u utorak, Ronaldo je također otkrio da su njegova majka i sestra preživjele veliku bol zbog optužbi protiv njega za silovanje.

“Već znam, u srcu, da sam jedan od najboljih igrača u historiji” – kazao je bivši igrač Reala.

“Već sam govorio da mi osvajanje Zlatne lopte šesti put nije opsesija, ali naravno da želim osvojiti šestu Zlatnu loptu. Lagao bih kada bih rekao drugačije. Radim zbog toga kao i što postižem golove i pobjeđujem bez namjere da mi to bude opsesija” – dodao je.

Ističe da je prelazak u Juventus bio uspješan potez. Iako je u Real proživio sjajne trenutke, naglašava da je nakon devet godina došle vrijeme za promjenu sredine.

“Moj odnos s Florentinom Perezom nije prelazio okvire poslovnog. Ono što mi je govorio nije dolazilo iz njegovog srca” – dodao je.

Kada je u pitanju optužba za silovanje, izjavio je da mu je najteže zbog majke i sestre.

“Sve sam objasnio svom partneru. Moj sin, Cristiano Jr, je premlad da bi shvatio. Osjećam se gore zbog majke i sestre. Zaprepaštene su ali u isto vrijeme i jako ljute. Ovo je prvi put da ih vidim u takvom stanju” – zaključio je Ronaldo u intervjuu za France Football, a prenosi Football Italia.

(bosanski.com)