Reprezentativci BiH okupljaju se u snijegom okovanom Razgradu

Fudbalski ”A” reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u snijegom okovanom Razgradu, gdje bi velika većina njih u poslijepodnevnim satima, dozvole li vremenske prilike, trebala obaviti i prvi trening uoči prijateljske utakmice sa Bugarskom zakazane za petak, 23. marta.

Od juče u hotelu ”Cartoon” u Razgradu borave reprezentativci BiH iz klubova Premijer lige, kao i stručni štab. Tokom dana priključivat će im se ostali članovi nacionalnog tima kako koji bude stizao iz evropskih destinacija na aerodrom u Varni, oko 100 kilometara udaljeni bugarski turistički grad na obali Crnog mora.

Reprezentativce BiH u Razgradu će dočekati snijeg i veoma hladno vrijeme, pa im uslovi za treniranje neće biti nimalo lagani, odnosno daleko od idealnih.

Ipak, u stručnom štabu reprezentacije BiH uvjereni su da će do susreta sa Bugarima uspjeti odraditi sve zacrtano, te da će spremno dočekati duel sa selekcijom itekako željnom dokazivanja, jer joj posljednjih godina ”ne cvatu ruže”.

Utakmica Bugarska – BiH igrat će se na stadionu ”Ludogorets Arena” u Razgradu, malom gradu sa 30.000 stanovnika na sjeveroistoku zemlje u petak od 19 sati.

U Fudbalskoj uniji Bugarske, kako su rekli za AA, očekuju da tribine bude veoma dobro ispunjene i pored hladnog vremena ”radi snažnog tima BiH za koji igra nekoliko najboljih evropskih fudbalera”, ali i zbog činjenice da je Razgrad fudbalski grad višestrukog državnog prvaka Ludogoretsa, posljednjih sezona hita i na evropskoj sceni.

(Fokus.ba)