Raspisan tender za rekonstrukciju dvorane Mejdana

Prethodna košarkaška sezona u Prvenstvu BiH je bila turbulentna za sve klubove i završila se sa brojnim poteškoćama. Sloboda nije bila u doigravanju za prvaka BiH, ali će to pokušati u novoj sezoni i sa novim trenerom. Nedim Džemić koji je do skora vodio Sparse, preuzima kormilo tuzlanskog tima.

”Opredjeljenje zašto Nedim Džemić je iz jednog prostog razloga što smo mišljenja da moramo pružiti šansu mladim trenerima u BiH, da nam treba trener koji ima rezultat i trener koji poznaje bh. košarku i prilike ekipe i igrače”, navodi Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda

Džemić je godinama radio u Kataru, gdje je bio koordinator omladinskih selekcija u Košarkaškom savezu i imao je za cilj proizvodnju kvalitetnih košarkaša za nacionalni tim.

”Čovjek sam sistema cijeli život i mnogo toga sam uradio, radio sam kao čovjek tima, košarka je timski sport. Ono što je najvažnije jeste da naši reprezenti, oni koji budu na terenu, bit će na sve načine prečekirani i kao takvi će se znati ko može taj dres nositi ili ne može, kao što je uvijek bilo kroz historiju ovog velikog kluba”, ističe Nedim Džemić, trener OKK Sloboda.

U Upravi vjeruju da će saradnja sa novim trenerom biti uspješna i višegodišnja.

”Ostavili smo opcije i da nastavimo, nije došao na jednu sezonu, nadamo se dugogodišnjoj saradnji, da sklopimo nešto što je pozitivno za grad”, rekao je Berbić.

Prilikom predstavljanja novog trenera, saopćena je dobra vijest da je objavljen tender za rekonstrukciju dvorane Mejdan u kojoj bi se trebale igrati košarkaške utakmice. Očekivanja su da bi rekonstrukcija trebala biti završena do desetog mjeseca kada bi se utakmice igrale pred publikom.