PVJ Tuzla na takmičenju 2. Croatia Rescue Challenge: Osvojena nagrada za najboljeg zapovjednika

Vatrogasci PVJ Tuzla su 8. i 9. juna 2024. godine učestvovali na takmičenju Croatia Rescue Challenge u Karlovcu. Ukupno su bila 32 tima iz Hrvatske, Austrije, Češke Republike i Bosne i Hercegovine.

PVJ Tuzla je bila jedini predstavnik naše države u ovoj značajnoj oblasti, a na takmičenju u sveukupnom plasmanu osvojili su nagradu za najboljeg zapovjednika. Tim se sastojao od zapovjednika Zlatana Hadžiabdića, 4 vatrogasca i medicinskog tehničara iz Službe hitne medicinske pomoći Tuzla.

– Zahvaljujemo se svima na podršci. Drago nam je što smo se povezali sa mnogim državama i gradovima i dogovorili buduće saradnje. Atmosfera je bila odlična i ponosni smo što je upravo Tuzla predstavljala državu i grad na ovako zahtjevnom takmičenju. Učešće na 2. Croatia Rescue Challenge za nas predstavlja prekretnicu za razmjenu iskustava, sticanje novih znanja i vještina. Domaćini iz Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca su odradili fantastičan posao. Dokazali su da zaslužuju veliki respekt i da trenutno stoje na tronu cijele države Hrvatske. Svi trebaju biti ponosni na ovakve događaje ali i timove koji ulažu velike napore, a sve to da budemo što bolji u našim poslovima za efikasniji rad i veću sigurnost prilikom spašavanja unesrećenih osoba, poručili su iz PVJ Tuzla na FVB stranici “Tuzlanski vatrogasci”.