Prva OŠ: U očekivanju đačkih knjižica

S 31.decembrom završena je nastava u prvom polugodištu, a taj dan poznat je i kao Dan dječije radsoti.U Prvoj OŠ taj dan rezervisan je za maskenbal, kada učenici predvođeni Djeda Mrazom kreću ulicama Živinica u raznim maskama.

“Međutim, ovoga puta je bilo loše vrijeme pa smo Dan dječije radosti obilježili u školi, tako što su učenicima prvih razreda podjeljeni paketići, ostali su slavili u učionicama, a učenici starijih razreda /VIII i IX/ su se okupili u sali tjelesnog odgoja, tako da je i taj dan svečano ispraćen. Danas, kada smo u Novoj godini, čekaju nas drugi zadaci, kao sređivanje administracije i podjela đačkih knjižica 11.januara, zatim ćemo imati edukativne seminari za nastavno osoblje, sve do 29.januara-kada počinje drugo polugodište”, kaže nam direktor Prve OŠ Omer Ramić.

Posljednji dan u godini je za posebno pamćenje među učenicima i dugo ga se sjećaju:

“Jest da je maskenbal odložen zbog lošeg vrenea, al brzo smo se “prestorjili”, te u učionicma i fiskulturnoj sali organizovali ispraćaj stare godine. Umjesto na Gradskom bulevaru načelnik općine dr.Samir Kamenjaković nas je posjetio u školi i djelio učenicima paketiće, tako da je sve opet bilo po “izmjenjenom protokolu”,kaže nam profesorica razredne nastave Eldina Đug.

Slavlje je prošlo, uspomene ostaju, a sada nastaju pripreme među prosvjetarima za nove radne pobjede na planu odgojno-obrazovnog rada u našim školama.

(Š.G./zivinice.ba)